zaterdag, 31 december 2005

76. Filet d’Anvers - boek

 

 

 

Je leest als je wil

Van voor naar achter

Achterstevoor

Voor elk wat wils

 

00:51 Gepost door Joris Luyten | Commentaren (0) | Tags: blauwe hagen

vrijdag, 30 december 2005

75. Een Leentje

Een gedicht met een gezichtEen pad voor mijn dromenEen idee voor mijn gedichtEn een Sint die gaat komen   Een kraan van een vogelEen ooievaar die zingtEen spirituele Cecilia met celloEn een tijd die niet dringt Een saus realiteit op fantasieEen vers zonder rijmenEen saus fantasie op realiteitEn een mengsel goed geschud Een muze met inspiratieEen kruisbestuiving van de zinnenEn ik beleef en ik zieEen vrouw om te beminnen


00:21 Gepost door Joris Luyten | Commentaren (0) | Tags: poezie, liefde

donderdag, 29 december 2005

74. Protest - Blog in overtreding

De blog die we niet willen noemen was verdwenen en komt nu terug en meteen overal direct in de top50, zelfs in die van de laatste jaren. De fouten waren toegegeven maar ze konden er zogezegd niet aan doen. Voor ons is het genoeg geweest, de derde melding van overtreding is onderweg. Naar onze mening zijn daar zelfs minderjarigen bij betrokken of op zijn minst minderjarig uitziende tienermeisjes. We gaan niet verder in detail maar indien we deze blog nog terug zien na 1 januari 2006 beschouwen wij onze blog als parels voor de varkens. We willen niet meer gaan kijken, die blog moet DEFINITIEF WEG. We blijven schrijven maar willen vanaf 2 januari 2006 skynet daar niet meer bij betrekken zolang de bewuste blog nog bestaat. We zullen niet nalaten om anderen aan te zetten hetzelfde te doen. Er zijn op het internet meer dan voldoende plaatsen waar dergelijke sites zich beter thuis voelen.


19:45 Gepost door Joris Luyten | Commentaren (0) | Tags: skynet

woensdag, 28 december 2005

73. Soul – kind - onschuldig

Onze vrienden en andere grote mensen sturen elkaar prachtige wensen met een wederkerige bedanking. Onze elektronische wensen willen we dit jaar versturen op 28/12/2006, met aandacht voor de talloze onschuldige kinderen die dit jaar slachtoffer waren van de stommiteiten van die andere grote mensen.

 

Soul – kind - onschuldig

 

Dokter, psycholoog, pastoor

Voor lichaam oor

Van geest dief

Heb ziel lief

 

Kinderen, kindjes, kinds

Niet willen horen

Als kind geboren

Oud als tevoren

 

President, crimineel, advocaat

Veel a’s veel b’s veel praat

Voel verzin verdoezel

Vandaag pleit ik onnozel

 

Vandaag: Heilige Onnozele kinderen – martelaren

 

 

Van M-C Br. ontvingen wij de vrolijkste wensen. Het is zo mooi dat we graag de URL geven:

http://www.jacquielawson.com/viewcard.asp?code=UZ30690230

Onze allerbeste wensen van geluk en voorspoed,

 

Joris en Leentje

 

00:08 Gepost door Joris Luyten | Commentaren (0) | Tags: geestige heiligen, blauwe hagen

dinsdag, 27 december 2005

72. Voor zinnetje

 

 

 

a is zo mooi dat b het ongepast vindt om erbij te horen

 

 

Onze bijdrage voor http://eenperdag.skynetblogs.be (Update: deze blog bestaat niet meer)00:04 Gepost door Joris Luyten | Commentaren (0) | Tags: blauwe hagen

maandag, 26 december 2005

71. Geestige Heiligen: De eerste steen voor de H.-Stefanus

De eerste dag na Kerstmis is op de Heiligenkalender een serieuze ereplaats. Die eer komt toe aan de eerste martelaar na de Hemelvaart van Christus: de Heilige Stefanus.

Er waren toen ook al communautaire problemen, en wel tussen de Grieks sprekende joden die Christen werden, de Hellenisten en de Aramees sprekende christenen, de Hebreeërs. De Hellenisten reclameren dat de apostelen wel Gods woord verkondigen maar dat ze de noodlijdenden en weduwen verwaarlozen. “Awel ‘t is goed” zeggen de apostelen, “stel zeven bekwame mensen aan voor dat dienstbetoon.” De belangrijkste onder die zeven wordt Stefanus, hij wordt dan ook beschouwd als de eerste diaken. Helaas geraak je tegenwoordig de diakengeschiedenis zelfs aan de straatstenen niet meer kwijt.

Naast het dienstbetoon verkondigt Stefanus aan ieder die het horen wil, dat Jezus de ware Messias is, waardoor de joden hem zwaar beginnen te haten. De Hellenisten pikken dit niet en Stefanus moet zich verantwoorden voor het hoogste joodsreligieuze gerechtshof: de Sanhedrin. Als ge daar nog gaat vertellen dat zij Christus hebben verraden en vermoord, dan is steniging uw lot. * nota van de red.:dit wil niet zeggen dat de joden Christus hebben gedood!

Het is de wet dat getuigen op de hoorzitting hun mantel uit doen en de steniging uitvoeren. Het is Saulus van Tarsus (Paulus) die het eens is met de uitspraak en over de mantels waakt tijdens de executie. Vanaf dan begint de verschrikkelijke christenvervolging.

Op weg naar Damascus wordt Paulus van zijn paard gebliksemd, maar dat is een ander verhaal.

De Heilige Stefanus wordt afgebeeld als een jonge diaken, soms met een boek vanwege zijn kennis van het oude testament, soms met een palm als teken van zijn martelaarschap. Meestal heeft hij op zijn hoofd een steen die er uitziet als een vreselijk dikke buil (ge zou voor minder …).

Het is dan ook logisch dat men zijn hulp inroept tegen hoofdpijn, migraine, nierstenen en misschien ook wel tegen steenpuisten.

 

Aan alle stenenleggers, steenhouwers, stratenmakers, vloerleggers, metselaars, stenenslingeraars, diakens, koetsiers, paardenknechten (zelfs paarden), kleermakers, wevers, timmerlui, kuipers maar vooral aan alle Stefanen, Stevens, Stefs en Stefkes, een zalige feestdag!!


22:02 Gepost door Joris Luyten | Commentaren (0) | Tags: geestige heiligen

zondag, 25 december 2005

70. Dank U

Eventjes niet aan werk denken

Ook geen naasten die je krenken

Veel presentjes in droomwater drenken

En bedanken voor vele geschenken

 

03:54 Gepost door Joris Luyten | Commentaren (0) | Tags: blauwe hagen

zaterdag, 24 december 2005

68. Sterrenwijzer

Ben reeds een half uur in bewondering aan het kijken hoe jij tovert met woorden. Anonieme reacties zijn ongepast, anders gomde ik mijn naam uit, samen met alle anderen, om nog enkel uw blog te laten fonkelen.

Lieve mensen, mijn absolute favoriet is http://marlis.skynetblogs.be !! Ga maar eens kijken, je begrijpt onmiddellijk waarom. Vergeet niet terug te komen, er komt nog een dromerij.

Update: dit blog bestaat helaas niet meer. Het was prachtige poëzie! 

 

 

Wijze wijzen

wijzen

op hun wijze

blij

de komst van het jonge licht

 

Zalig Kerstfeest


12:16 Gepost door Joris Luyten | Commentaren (0) | Tags: blauwe hagen