zaterdag, 21 april 2007

359. Limelightkatjes in het donker

Wij wonen op die beruchte Lambrechtshoekenlaan in Merksem en hadden tijdens een gigantische overstroming ruim een week geen elektriciteit. Geloof ons, je bent onmiddellijk terug in de middeleeuwen: Geen radio, geen nieuws, geen licht, geen warm water, ... MAAR, soep maken voor de buren die koken op elektriciteit (wij op aardgas), met water tot aan onze heupen naar een apotheker voor een buur die dringend medicatie nodig heeft, elkaar helpen met opruimen, praten met mensen die je vroeger nooit aansprak, lachen met je miserie, verwarming enkel met open haard, alles met kaarslicht, ... om nooit te vergeten. Sindsdien hebben wij altijd een ruime voorraad kaarsen in huis.

Maar die Blah werkt blijkbaar dubbel inspirerend. Niet alleen brengt haar korte elektriciteitspanne ons op dit verhaal, zij reageert ook op het servetten zwaaien, waarbij ze uitleg geeft op de interpretatie van ‘de magical flying thunderbirds’ met niemand minder dan Miguel Wiels.

We zijn eens gaan kijken op die URL en de ontroering spoelde zich door de aders: het terug horen van het lijflied van pa en ma zaliger.

Jaar na jaar, Zwitserland, Engelberg, Matter … bijna dagelijks gereserveerde tafel, vlak bij het orkestje dat steevast, telkens wij binnenkwamen, Chaplin’s Limelight speelde, of er nu mensen aan het dansen waren of niet.

Dank u Blah, het was ontroerend! Heb je een half minuutje? Klik dan maar op de foto, na 15 seconden komt die melodie! (foto: FD-Tom053, met dank aan Filiep Deny)

070421-Tom 053

Dank u Miguel Wiels!

Dag vrienden.

15:43 Gepost door Joris Luyten | Commentaren (11) | Tags: muziek, liefde, geluk

Commentaren

:-) we kunnen ons dat moeilijk voorstellen hoe dat is zo zonder elektriciteit, we zijn dat zo gewoon dat het er altijd is
fijne avond nog Joris
groetjes

Gepost door: Borriquito | zaterdag, 21 april 2007

Reageren op dit commentaar

Fijn als je mekaar kan helpen in mmoeilijke tijden ! Borri heeft gelijk, een leven zonder elektriciteit, dat kan je je zo niet indenken !
Hoe een reactie gan leiden tot herinneringen hé ! Mooi lied Joris ! In Engelberg ben ik als kind ook geweest, net als in Leysin, Lenzerheide, Sankt Moritz en andere plaatsen in Zwitserland ! Zaalig !
Fijn weekend nog, groetjes;-)

Gepost door: nicole | zaterdag, 21 april 2007

Reageren op dit commentaar

een hele fijne zondag een mooi lied .
en je hebt gelijk help iemand als die het nodig hebt.
maar ik wil je een hele fijne zondag wensen.
groetjes van kristalvrouwtje.

Gepost door: kristalvrouwtje | zondag, 22 april 2007

Reageren op dit commentaar

:-) fijne zondag Joris
groetjes

Gepost door: Borriquito | zondag, 22 april 2007

Reageren op dit commentaar

heeey wat ben ik blij dat mijn linkje naar Miguel & TMFT je nog meer plezier gedaan heeft :D 't Is inderdaad een mooiemelodie en ik kan me inbeelden dat het je ontroert als dit zo een pak herinneringen meebrengt. Hah, fijn dat ik je een plezier kunnen doen heb sè, xxx

Gepost door: Blah | zondag, 22 april 2007

Reageren op dit commentaar

Dag Joris Ik zag als kind ooit de film lime-light met Chaplin.
Het rare is dat ik daar deze week nog aan terg dacht
en nu vermeld jij dat hier.
Ik geloof allang niet meer in toeval.
Fijn dat het is goed gekomen
ten tijde van nood ken je je vrienden direct.
zonnekes op zondag en doeiie.
over purpple rain het volgende
het lied werd oorspronkelijk geschreven
voor de zwartenhaat in amerika aan te klagen
en het werkte want het werd één van Prince grootste hits.
see u

Gepost door: Sunny-Kay | zondag, 22 april 2007

Reageren op dit commentaar

Dag Joris In moeilijke tijden leer je je buren kennen. Ondanks de ellende, die je meemaakt. Besef je dan in wat een luxe wij leven. Ik wens zo'n overstroming aan niemand toe. Het moet vreselijk zijn.
Limelight is een mooie film om van de muziek maar te zwijgen. Groeten,

Gepost door: Joke | zondag, 22 april 2007

Reageren op dit commentaar

gidsjoris....goede avond.... interessante lectuur...weer wat bijgeleerd....een mooie melodie, zelfs nog regelmatig op gedanst...en zoals ' blah '...zal ik eens vertellen hoe heerlijk het soms is zonder electriciteit ....jaja...nog een fijne avond...groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | zondag, 22 april 2007

Reageren op dit commentaar

tja het komt hier regelmatig eens voor dat we enkele uren zonder elkectriciteit zitten dus de kaarsen staan altijd binnen handbereik. De meeste lol is er hier wel al af!

Gepost door: beesken | maandag, 23 april 2007

Reageren op dit commentaar

Oei, oei, een electriciteitspanne...tot daar aan toe, maar een overstroming meemaken moet verschrikkelijk zijn, ik zou het niet willen meemaken. Het brengt mensen wél samen, dat is dan weer de mooie kant ervan...

Gepost door: Jientje | maandag, 23 april 2007

Reageren op dit commentaar

een mooi lied. en k wil je meteen een hele fijne dag wensen. groetjes van kristalvrouwtje

Gepost door: kristalvrouwtje | dinsdag, 24 april 2007

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.