donderdag, 01 november 2007

471. Gelukkige 800ste verjaardag! - 11 -

Dia11

Op de vierde lichtbaan, van onder naar boven, herkennen we Dominicus, Norbertus met zijn monstrans, en onder Bernardus van Clairveau, die er afgevallen is, een mooie gekroonde lieftallige jongedame met rozen in de schoot. We moeten niet twijfelen, hier hebben we prijs, het is Elisabeth van Thüringen.

Onderaan de vijfde lichtbaan zien we duidelijk Pius de 9e met de pauselijke bul ‘Ineffabilis’ (1884) in de hand (van erfschuld gevrijwaard), terwijl dat Heilige meisje op de zesde, en uiterst rechtse lichtbaan, nog altijd die Bisschop probeert te overtuigen dat zij Elisabeth van Thüringen niet is.

12:44 Gepost door Joris Luyten | Commentaren (2) | Tags: geestige heiligen

Commentaren

gidsjoris...goede middag de kabouterkens vestigen er wel de aandacht op dat dank zij het eindeloos geduld van hun voorouders...waaronder ' Sinjoormeesterbouwmeesterkabouter Appelmanske ' veel moeite had om de drassige gronden te trotseren, vooraleer een degelijke fundering te kunnen forceren ! En steen voor steen werd door de Sinjorenbouwvakkabouters naar boven gesleurd...terwijl de Sinjorenmeesterglaskunstkabouters geduldig de glasramen produceerden en een eindeloos hengelgeduld ( ja er waren ook hengelaars bij ) en als ze dorst hadden gingen ze zich laven aan de Grote Markt in een volkskaboutershut ' Den Engelenbak ' genaamd...waar iedereen die er binnen trad gelijk behandeld werd...was hij nu ridder, kasteelheer, bouwvakker of kabouter...dat was eender ! In het Kaboutervolkskundigmuseum staat nog een schaalmodel van deze hut en naar men zegt...zou deze hut nog bestaan...ik weet het niet ??? Ik zal eens moeten op zoek gaan !! Er moet daar ergens een gids rondlopen, die Joris heet en alle plekjes kent en zeker die van de volkshutten en er wordt beweerd dat Joris afstamt van een Sinjorenkaboutergids ' Joris de Kabouterverteller '...We zullen dat eens moeten nakijken ! Nog een gezellige dag Joris...en het zijn toch prachtige glasramen, al zeggen we het zelf ! Groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | donderdag, 01 november 2007

Reageren op dit commentaar

Wow! Interessant...maar ik had eerlijk gezegd sowieso geen idee wie dat allemaal zijn hoor...fijn dat je het even uitlegt! :-))))) En ik blijf de gids wel volgen hoor! ;-)
Groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | donderdag, 01 november 2007

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.