zondag, 04 november 2007

476. Gelukkige 800ste verjaardag! - 16 -

Dia16

We vergeten even onze frustratie over al die panelen in de St.-Barbarakapel. Die horen thuis in de volgende straalkapel, namelijk die van de missionarissen. Idem dito vragen we ons nog altijd af waarom het beeld van de Zalige missionaris Ludovicus Flores nog steeds in de middelste straalkapel staat…

We laten de grote sacristie links liggen en hebben geen toegang tot de volgende kapel. De stellingen hier zijn geen overbodige luxe. Beeld u in: de sluitsteen boven ons hoofd is druk bezig met … los te komen! We zien het aan de barsten in het gewelf. Wees gerust, alles is onder controle. We kijken recht op een van de belangrijkste meesterwerken van de Kathedraal: de triptiek van de Verrijzenis van Christus, onze vierde Rubens. We staan voor de Kapel van de Vrede en bewonderen ook het niet alledaagse glasraam van Stalins en Janssens uit 1891. Het is een jaunaille: dat lijkt op een grisaille, maar dan in het geel in plaats van in het grijs. Je zal hier geen felle kleuren waarnemen, want die mogen de kleuren van deze prachtige Rubens niet beïnvloeden.

In ieder van de zes lichtbanen staat een Heilige. In de vierde baan ontdekken we onze onvervalste St.-Elisabeth van Thüringen.

 

17:25 Gepost door Joris Luyten | Commentaren (3) | Tags: geestige heiligen

Commentaren

Goedeavond Proficiat met uw 2 jarig bestaan.Groetjes

Gepost door: fantasy | zondag, 04 november 2007

Reageren op dit commentaar

Aaahh... die Bep toch hè! :-)))
Ik blijf de gids volgen hoor...zeer interessant!
Groetjessssssssssss!

Gepost door: mizzD | zondag, 04 november 2007

Reageren op dit commentaar

*** 800jaar??? oei.... ik heb dan verkeerd gelezen bij Emmy!!!

Alléé proficiat hé GidsJoris ;-)))

Gepost door: Talleke | zondag, 04 november 2007

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.