maandag, 19 november 2007

502. Gelukkige 800ste verjaardag! - 40 -

Naar aanleiding van een romantische bui en een bon van Vlaanderen Vakantieland, die we nog hadden liggen, was onze redactie op reportage in het land van Maas.

Het werd een formidabele uitstap van een viertal dagen en bezochten ook de kapel en het bedevaartsoord O.-L.-Vrouw van Rust, te Heppeneert – Maaseik.

We praten niet over de gigantische parking voor wel honderd bussen (rust?). We praten niet over de twee lange gangen die men voor de kapel heeft bijgebouwd, om een paar duizend dure kaarsen tegelijk aan te kunnen steken. We praten niet over de onuitstaanbare stank en het zuurstoftekort in die gangen. We praten niet over gans dat commerciële gedoe, maar stappen het kapelletje binnen.

We nemen natuurlijk een fotootje van O.L.V., en ook van …

Het glasraam van J. Steyvers-Douce met het rozenwonder van Elisabeth van Thüringen.

Dia40

 

15:53 Gepost door Joris Luyten | Commentaren (4) | Tags: geestige heiligen

Commentaren

:-) een prachtig glasraam weer !!
groetjes

Gepost door: Borriquito | maandag, 19 november 2007

Reageren op dit commentaar

Hallokes Zoals Bo... zegt weer een prachtig glasraam. De kunst die je in de kerken vind is ongelooflijk mooi...lieve groetjes

Gepost door: yolanda | maandag, 19 november 2007

Reageren op dit commentaar

Hahahahaa! Nee...heb het maar niet over al die bijzaken...dat raam...dáár gaat het toch om en dat is weer fantastisch mooi! :-)))
Groetjessssssssss!

Gepost door: mizzD | maandag, 19 november 2007

Reageren op dit commentaar

Hoi Joris We fietsen een paar keer per jaar naar Heppeneert, en het is daar toch erg rustig (in de week)! We hebben daar nog nooit echt veel drukte gehad! Groeten

Gepost door: Chris | maandag, 19 november 2007

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.