maandag, 31 maart 2008

553. De sleutel van de Jacobijnen

 VERGEET NIET OM DINSDAG, OM 15 UUR, ONZE ANTWERPSE KATHEDRAAL TE BEZOEKEN! SPECIALE RONDLEIDING: ‘LAAT JE VANGEN’. (Geen aprilgrap, wel grappig!)

Amper 100 metertjes van de Meir ligt de monumentale, vermaarde, collegiale, wondermooie en bijzonder rijke Sint-Jacobskerk. Dagelijks lopen er duizenden mensen op de Meir. Alleluja als er ééntje zijn hoofd draait om naar de zijingang van dit Gotische wonder te kijken.

Ons stadsbestuur weigert pertinent om pijltjes te plaatsen!

Om deze Antwerpse schoonheid wat bekender te maken, zeker in Antwerpen zelf, zet een groep gidsen zich in, om in de zomermaanden dagelijks, vanaf 14 u, de bezoekers te informeren. Dit bijzondere onthaal start in april en loopt door tot einde september.

Tijdens de eerste grote boeiende vergadering van deze ‘Jacobijnen’ werd hen een geschenk aangeboden van onschatbare waarde: het eindontwerp van de syllabus: ‘De sleutel ter openbaring van de Sint-Jacobskerk’ (zie foto vorige rubriek). Het zal niet lang meer duren, of het is te koop in iedere monumentale kerk, tegen een zeer schappelijk prijsje!

Deze uiterst gedreven en bedreven Jacobijnen hebben dus niets te maken met die extreme revolutionairen aan het einde van E18. Zij bieden u een interessant verblijf aan in deze prachtige kerk, die helaas zo weinig gekend is door de Antwerpenaren zelf.

(Foto: JL4081)

080331-JL4081

22:56 Gepost door Joris Luyten | Commentaren (0) | Tags: antwerpen, gidsen, kunst

De commentaren zijn gesloten.