vrijdag, 11 december 2009

699 – Geflitst

17 mei 2009: Vanavond in de Lotto Arena: James Last. We worden om 19 uur afgehaald door een toffe vriend van onze redactie, maar eerst om 15 uur gidsen: ‘achter de schermen van de kathedraal’ voor een politica en haar fanclub.

Met onze velo dus in volle galop naar de Kathedraal.

Stel u voor, in vliegende vaart gooien we plots alles dicht, springen van ons stalen ros en als een ervaren revolverheld trekken we ons Kodakje en ... klák, die zit!

Die op het terras vinden het super en er ontstaat een hilarisch gelach.

GJ699-KM0665

Soms kan het serieus plezant zijn om foto’s te pakken van mensen die foto’s pakken. Onze ganse toren met zijn 123 meter zal en moet er volledig op, ook al is dat niet op 1-2-3 geflikt.

We draven rustig verder en trekken met onze politica tot boven op de kleine toren. Onze vrolijke straatfotografe is natuurlijk niet meer te zien.

Het liefst vereeuwigen we onze toren op een mistige ochtend, als ‘ein Finger Gottes’.

GJ699-KM2740

Oh ja, je zal het niet gemerkt hebben, maar we hebben een kleine wijziging aangebracht aan ons Kathedraalstukje 63. We schreven dat Rockox dat meesterwerk van P.P.R. betaald heeft. Het is veiliger om te schrijven dat hij de opdrachtgever was, als deken van de Colveniers. Over de financiering van het altaar geven we later nog een beetje uitleg!

Bij ons laatste stukje, nummer 65, beloofden we een feestje te brouwen. Binnenkort dus een feestelijk stukje 66.

 

21:22 Gepost door Joris Luyten | Commentaren (1) | Tags: kathedraal

Commentaren

mooi de mist in misschien toch wat te groot.
groeten
ludo

Gepost door: ludo | zondag, 20 december 2009

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.