donderdag, 18 oktober 2012

771b. DE BONENKRUIDSOEP VAN ALBERT

Of bonenkruid nu lekker is of niet, dat laat Albert graag in het midden. Wat hij zeker weet: ‘het woekert, dus ik moet er iets mee doen. Ik vries het in voor de winter en maak er dan soep van’.

Toch eerst eens uitproberen:

Slide65.jpg… 3 ijsblokjes bonenkruid … waterkoker … overgieten op de ijsblokjes … enkele minuutjes laten koken … proeven … busje gepelde tomaten in stukken … koken en mixen … proeven … peper van de molen … proeven … citroensap uit een flesje … proeven … een schep suiker … proeven … zeven … proeven … klaar. Warm – koud!

De overgebleven pulp lijkt uitermate geschikt voor het toilet.

Albert vindt zijn soepje heerlijk, en gaat rozijnen kopen voor een broodpudding.

20:01 Gepost door Joris Luyten | Commentaren (1)

donderdag, 11 oktober 2012

771. REGELMAAT

’t Is zover.

We hebben woensdag uitgeroepen tot ‘Geestige Heiligendag’.

Donderdag is nu al bijna 14 jaar ‘Gidsjorisdag’ en dat blijft zo.

Slide5B.jpgWaarom zouden we dan niet gewoon verder doen, en de vrijdag uitroepen tot ‘Gidsjoris-actuadag’, het weekend tot de ‘Vanonsdag’, maandag wordt dan de ‘Zielspiegeldag’ en uiteindelijk is de ‘Blauwe hagendag’ voor dinsdag.

Niets verbiedt ons om tussendoor nog extra rubriekjes te maken en niets verplicht ons om iedere week 6 rubriekjes af te leveren, maar het is niet onmogelijk!

We hebben de definitieve look van 6 blogs volgens het oude concept aangepast. Als je op de afbeelding klikt, kan je die afbeelding vergroot bekijken, zoals op al onze blogs.

00:05 Gepost door Joris Luyten | Commentaren (1)

woensdag, 10 oktober 2012

770. Vuurwerk op al onze blogs

Slide13.jpg- Deze (hoofd)blog blijft zich bezighouden met gidsen, kunst en cultuur.

- 'Gidsjoris-actua' wordt een soort dagboek: alles wat anderen op facebook zouden zetten komt op die blog.

- 'Van ons' is een toeristisch gerichte blog, waarin ondermeer onze veertiendaagse uitstappen met de natuurvrienden en onze reisjes.

- 'Zielspiegel' is onze fotoblog met een vleugje uitleg.

- In 'Blauwe hagen' laten we onze fantasie de vrije loop; het wordt onze poëzie blog met gedichten, verhalen en andere schrijfsels.

- Wie eens eindelijk wil weten hoe de vork in de steel zit met die duizenden Heiligen, kan terecht op 'Geestige Heiligen', waar we zowel de juiste feiten als de gefantaseerde stories over die mensen vertellen. Religie, kerken en symboliek krijgen hier ook een plaatsje.

 

Ga gerust eens kijken naar de 5 andere blogs, door op de pictogrammen in onze rechterkolom te klikken.

Veel plezier!

 

 

16:42 Gepost door Joris Luyten | Commentaren (0)